15 Aralık 2017 Cuma

AVEBİLETİŞİM NİVEA

Merhabalar. Sizlere biraz bilgi vermek ve bir süre önce gelen sunumu güzel ve güzel ürünleri yazmak sizlerle paylaşmak istedim. Önce sunum derim. Çiçekler kova mutfağımda yerini aldı tabiki. Çiçekleri sevmeyen varmı?. Kova otantik bir hava katmış oldu. Çok beğendim ve zevkinizden dolayı tebrik ederim sizleri #avebiletisim

Gelelim #nivea ürünlerine. El vücut ve yüz kremi. Nem vermesi kokusu gerçekten güzel. Gece sürüyorum ellerime. Sabah uyandığım da aynı nem ve yumuşaklığı ellerimde hisedebiliyorum. Hızlı emilmesi ve yapış yapış bir his bırakmaması sevdiğim yanı oldu. Zeytinyağlı içerik ve paraben olmaması daha çok sevmeme neden oldu. 


Vücut losyonuna gelelim. Değerli yağlardan jojoba yağı var içeriğinde. Kokusu Kiraz Çiçeği  harika kokuyor. Hızlı emildi ve yapış yapış bir his bırakmadı. Nem vermesi bana yeterli geldi. Yüzümüz gibi tenimizde farklıdır. Karma kuru yağlı ciltler gibi. Vücut yağ oranı da farklıdır. Bu yüzden kimi vücut çok kurudur bu yüzden nem yetersiz gelebilir. Kimi vücut yağ oranı normaldir benim gibi ve nem vermesinden memnun kalmıştır. Yani ister yağlı ister, kuru ister normal ciltler aradığı losyonu nem vermesini denediği farklı losyonların birinde bulacaktır elbet. Şunu da unutmayalım vücudun da gözenekleri herkeste aynı olmadığı gibi ürünün emilmesi ve ya gec emilmesi ve losyondan memnun kalıb kalmaması kişiye göre farklılık gösterebilir. Her cildin neme ihtiyaci vardır.  Ben memnun kaldım ve kullanmaya devam edeceğim. Sizlerin de bu ürünlere şans vermenizi isterim. Her iki üründe paraben bulunmuyor. Sevgiler. 

15 Kasım 2017 Çarşamba

LİZBON.COM ALIŞVERİŞİM

Merhabalar. Evet uzun süre oldu bloguma zaman ayıramadım. Ama dönüşüm güzel oldu. Sizlerle yaptığım LİZBON.COM    alışverişimi paylaşmak istedim. Yırtık detaylı bir kot ve Peluş detaylı sweet aldım. Sweet farklı ve güzel. Bilek kısımları peluş ve pembe renk. Kapşonlu ve kapşonun iç kısmı pembe peluş. Önü fermuarlı. Yan taraflar da iki cepleri bulunuyor. Tam da bu havalar da giyilecek Sweet.




Peluş bu sene moda. Hem spor giyimler de hem de klasik giyimler de güzel duruyor peluş ve ben yakıştırıyorum. En sevdiğim yanı alışveriş yaptığım sitede kapıda ödeme imkanı olması. Isteyenler kredi kartıyla da alışveriş yapabilir. Bu yüzdendir ki, sweetle beraber dayanamadım bir kot aldım. Kot dar paça yırtık detayları olan dar kesimdir. Benim vazgeçmezlerim arasın da kot pantalonlar yer alıyor.


Site çok güvenli ve aldıklarım hızlı şekilde elime ulaştı. Sitede beğendiğim ve ileriki zaman da alacağım sevdiğim bir elbise daha seçtim. Indirim var şuan ve bu fırsatı kaçıramam. Seçtiğim elbise spor yazlık ve rahat. Onu da sizlerle paylaşmak istedim.

Bu elbiseyi de kısa sürede satın almayı düşünüyorum. Gelelim satın aldıklarımın fiyatlarına. Şuan ki, indirimle aldıklarımın fiyatları ; Kot pantalon 34.99 TL. Üst peluş detaylı sweet 39.99 TL. Aldıklarımı severek giyeceğim ve devamlı alışveriş yapacağım. Sizlerde  https://www.lizbon.com/elbise ziyaret ederek yeni elbiselere ulaşabilir ve güvenle alışveriş yapabilirsiniz. Instagram sayfası https://www.instagram.com/lizboncom/    ulaşabilirsiniz.

4 Temmuz 2017 Salı

COCO BLANC COFFEE

Merhaba güzel okuyucularım. Sizlere bugün güzel sevdiğim bir ürünü daha tanıtacağım. Uzun zamandır kullanıyorum ve dibine geldim. Son kullanımlık kaldı. Ürün COCOBLANCCOFFEE
sayfasından kullanmam için gelen yüz ve vücut temizleme peelingi. Içeriğinde meyve yağları kahve çekirdeği yağı, jojoba yağı var. Bu yağların cilde nem sorunları giderme sıkılaştırıcı toparlayıcı bir etkisi var. Doğum sonrası oluşan çatlaklar bacak karın selülitlerin oluşan bu vucüt sorunların ortadan kalkmasına yardım ediyor. Gelelim benim yorumuma. Nerdeyse 1 ay oldu kullandım. Benim biraz çatlağım vardı karın yan kısımda. O çatlakların derinliklerinde açılma ve renginin solmasına şahit oldum. Içeriğindeki yağlar sayesinde cilt yeterince nem aldığı için bu deform olmuş derinin toparlanması zor gelmedi. Ayrıca yemek yediğim zamanlarda az biraz göbegim çıkardı peeling göbek eritme niyetine kullandım ve etkisi beni şaşırttı gerçekten göbeğimin orta kısmında baya fark gördüm. Yani bunu bacak selüliti gibi değil göbekte fazla yağların giderilmesi gibi düşünün. Çatlaklara gelirsek benim fikrimce kullanmak isteyenler 2 paket alırsa daha net etkisini görebilirler. 1 paket çatlaklara yetmeyecek çünki. Yani benim çatlağım tamamen geçti diyemem ama azaldı. Göbeğim eridi masaj yaparsanız banyoda 10 dakika kadar ve 5 dakika kadar da cildinizde bekletirseniz benim gibi etkisini göreceksiniz. Banyoda önce duşunuzu alın sonda peelingi sürün ve sabunsuz durulayın. Cildinizde kalacak yağı ama bu rahatsız edecek yağ gibi durmuyor emiliyor ve pürüzsüz parlak güzel bir cilt göreceksiniz. Kışın cildi kuruyanların dostu diyebilirim. Ben sevdim gerçekten. Bacak selüliti olanların göbeği olanların çok işine yarayacak bu ürün. Ayrıca kokusuna bayıldım. Kahve kokusu ve hafif bir parfüm kokusu var. Gelelim yüze. Yüzümde 1 kere kullandım ölü deriyi temizledi içeriğindeki kaya tuzu çok güzel etkisi var hatta dudağıma peeling yaptım pürüzsüz biraz dolgunlaşmış oldu dudağım. Satın almak isterseniz ve detaylı bilgi için linke tıklamanız yeterli http://www.cocoblanccoffee.com/

9 Haziran 2017 Cuma

OGXTÜRKİYE


Selam okuyan herkese. Biraz buralara geç uğrar oldum ama unuttuğumdan değil. Bugün sizlerle OGX şampuanını anlatacağım. Bana geldiği gündendir hala kullanmaya devam ediyorum. Sevdim ben ama artısıyla bana göre eksisiyle yorumlayacağım. Bildiğimiz gibi herkesin saçı saç derisi aynı değildir. Ben şampuanı ve argan içerikli bakım yağını sevdim yalnız, şampuan ektra argan yağlı olduğundandır saçımın normalden daha hızlı yağlanmasına neden oldu. Saçım normalde 4, 5 güne yaglanıyor ama ogx şampuanı kullandığım bu süreçte 3 güne yağlandığını gözlemledim. Kötümü?, hayır tabiki sadece bu serisi benim saç derime uymadı :) diğer serilerini merak ediyorum tabiki. Saçıma parlaklık yumsaklık kattı.
Argan bakım yağını kullanmaya devam edeceğim. Saçımda ağırlık ve yapış yapış bir hiss bırakmadı. Talnız saç teliniz kalın ve saçınız çoksa 4 damla ama aksiyle 2,3 damla elinize damlatın ellerinizi bir birine sürterek yağı ısıtın öyle saç uçlarına eşit gelecek şekilde sürün saçınıza yedirin iyice. Sonra saç şekillendirme işlemini yapabilirsiniz saçlarınız koruma altında. Teşekkür ederim OGXTÜRKİYE :) #medkokozmetik
                                       

20 Mayıs 2017 Cumartesi

ZAOORGANICMAKEUPTR

Organik makyajın kalbinde ZAO Kurucusu David Reccole vardır.
ZAO ORGANIC makyaj ürünleri, derinin onarımına yardımcı olmak üzere organik silis ihtiva eder. Ve neredeyse tüm ZAO ürünlerinde mikronize gümüş tozu bulunmaktadır. Bu neden önemlidir?
Gümüş, doğası gereği doğal bir koruyucudur. Saf gümüşün bu mikro-parçacıkları hem antiseptik (özellikle cilt ve mukoza üzerinde) ve hem de anti bakteriyeldir. Böylece ürünü muhafaza eder ve cildi korur. Microsilver sıklıkla yanık tedavisi için kremlerde kullanılır
Hassas veya atopik bir cilde sahip olanlar, özellikle mikronize gümüş tozu onlara çok iyi gelecektir.
ZAO organik makyaj ürünleri aynı zamanda; nar özü, organik pirinç tozu, organik kabak çekirdeği yağı, Gingko Biloba Yaprak ekstresi ve organik kakao yağı içermektedir.
Bu ürün, tüm Zao ürünlerinde  parabenler (sentetik koruyucular) içermez. Zao ürünleri içinde nanoparçacık kullanmaz; mikronize gümüş nanoparçacık boyutundan daha büyüktür ve Zao ürünlerinde toksik koruyucular bulunmamaktadır.
Serbest radikal hasarlarının cilt yaşlanmasında etkili olduğu bilinmektedir. Zao ürünleri içeriği gereği yüzünüzde rahatsız edici bir etki yapmaz. Hatta bu ürün yüzünüzdeyken çıkarmadan bile uyursanız her hangi bir zararı yok aksine yüzünüzde sorunlu yerleri iyileştirme gibi bir etkiye sahip. Çok hafif ve ağırlık yapmayan bir yapıda.
Doğal bir etki için kapatıcı özelliğe sahiptir. Cildiniz uygulamadan sonra ipeksi bir görünüme kavuşur.
Benim aldığım Refill.  

https://www.zaoorganicshop.com/




Siz isterseniz bu şekilde satın alabilirsiniz 



Renk skalası geniştir. Bendeki 711 numara

Çizgilere dolmadan ister fondöten gibi ister günlük krem gibi de kullanabilirsiniz yani diğer kullandığınız fondötenler gibi cildinize bir yan etkisi ve zararı bulunmamakta. Resimde dağıtılmamış hali. 
Doğal maddeler yüzdesi: 100% Organik maddeler yüzdesi: minimum % 20 / Cruelty Free. Hayvanlar üzerinde test edilmemekte .İçerikler ve bitmiş ürün hiçbir şekilde hayvanlar üzerinde test edilmemiştir. Nanomateryaller: Ne formül ne de içerik nanomalzemeleri içermektedir. Hayvanlardan Malzemeler: Hayvanlardan malzemeler kullanılmamıştır. Cilt tipleri: En hassas ve akneli ciltler dahil tüm cilt tipleri için uygundur.
Sizde bu ürünü satın almak ve daha çok bilgiye ulaşmak isterseniz linke tıklamanız yeterli 

16 Mayıs 2017 Salı

ZIGAVUS ONE MINUTE - ANTI AGING CREAM

Merhaba blog ailem. Sizinle ZIGAVUS one minute 2 in 1 sıkılaştırıcı ANTI AGING serumla

ilgili yorumlarımı paylaşacağım. Cosekiz sayfasından bana geleli baya oldu sanırım 3 haftayı geçti. Bu kadar süre hergün devamlı kullandım ve gözlemlediğim kadarıyla nem vermesi bana yeterli gelmedi( başka ciltlere iyi gelebilir). Göz çevresindeki kırışıklar demiyelim ama minik çizgileri açtığını gözlemledim ve kullanmaya devam edeceğim. Ürün jel şeklinde 
 yüze uygulandığı anda rahatsız etmeyecek şekilde cildinizi gerdiğini, sıkılaştırdığını açık şekilde hisedeceksiniz. Bazı bloglarda kırışıkları açtığını falan okumuştum ama ben bu etkisini görmedim ve açıkcası o kadar güçlü olacağına inanmıyorum ama kırışıklık oluşmadan önce yaranan çizgileriniz varsa kesinlikle kullanın kırışıklığın önünü alabilmek için. Bu ürünü makyaj yapmadan önce de baz niyetine kullanabilirsiniz ve güneşe çıkacağınız zaman cildinizi korumak niyetine kullanabilirsiniz.  Içeriği detaylı aşağıdakı linke tıklayarak kendi sitesinde okuyabilir ve satın alabilirsiniz. Teşekkür ederim ISOLDE ZIGAVUS COSEKIZ https://www.cosekiz.com/urun/isolde-one-minute-anti-aging-krem/6981

10 Nisan 2017 Pazartesi

ASHLEY_JOY

Merhaba kızlar. Uzun zamandır kullandığım ASHLEY_JOY  argan saç bakım serumunu anlatmak istiyorum. İçeriğinde argan yağı ve havuç yağı bulunuyor. Havuç yağı E vitamini demek. Saçı korur besler. Suyu havluyla alınmış nem saça uygulanıyor. Önce fındık kadar avcunuza sıkın iki elinizi bir birine sürün sonra yağı saç uçlarına orta kısımlara kadar sürün. Ben kullandığım sürede çok sevdim. Şaçta ağırlık yapmadı hızlı emildi. Saçlarım yapış yapış olmadı kesinlikle çok hafif bir serum. Diğer ürünlerini bilmiyorum ama benim kullandığımın kokusu bal kokusuna yakın yani tatlı kokusu. Bu kokuyu sevenler çoktur ama tatlı şekerli kokuları ben sevmiyorum. Tabikide kokuya takılmam ürün harika çünki. Severek kullanmaya devam edeceğim. Paraben içermiyor. Teşekkür ederim ASHLEY_JOY http://www.ashleyjoy.com.tr/

5 Nisan 2017 Çarşamba

Ulya

Bu hayatta kimseyle rekabetim yok benim. Kendimledir derdim benim.
Yaşadığım hayatta kimseye nefretim olmadı ama kırıldıklarım çok oldu. Insan sevdiklerine kırılır. Evet ders alan biriyim asla unutmam isterim unutmak. Hafızam çok güclüdür ama keşke unutsam kırgınlıkları. Hassasımdır çok gülerim cevremdekileri güldürmeyi severim bu benim saklanma şeklimdir aslında. Artık üzülmek istemediğimdendir belkide. Soğuk görünüyorum belkide ama içimde hassas bir çoçuk var benim. Hiç çoçuk olamadığımdan orda kaldı büyümedi hiç. Iste o çoçukdan dolayı ben kimseye kötülük yapamam. Kandırdığımı düşünürüm ama kandıramam. Yetim çoçuk hemde daha kötü ne olabilir ki. Ürkek yalnış anlaşılmaktan korkan. Hırçın bazen kendimi koruyabilmem için. Elimdeki ekmeği paylaşabilen çoçuk. Sanki dünyaya geldim geleli beni Allahtan başka kimse duymuyor gibi. Hep o korudu beni. Bu yüzdendir ku, ben anlamam nefisten, anlamam kötü niyetten, anlamam kötülükten, anlamam bazı insanların ne istediklerinden. Neden şükür edemediklerinden. Neden sevemediklerinden. Neden paylaşamadıklarından. Hayat kısa... ulya

14 Mart 2017 Salı

Pudingli Kek

Merhaba kızlar. Her zaman kozmetik ürün olmaz. Yaptığım kek tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu resimde gördüğünüz pofıdık kek :)

Tarif 
3 yumurta.
 1 su bardağı toz şeker.
1su bardağı süt.
Kabartma tozu, vanilya.
1paket kakaolu puding (denebunu.com geldi)
Yarım bardak sıvı yağ.
2 su bardağı un. 

Önce 1 kabın içine 3 yumurtayı, kabartma tozu, vanilya, şeker, sütü alın karıştırın bir güzelce mikserle. Sonra pudingi ekleyin karıştırın. Yağı ve unu ekleyin karıştırın ve bitti :) alın kek kabına 180 ve 200 arası sıcaktıkta fırında pişmeye bırakın. Fırınlara göre sıcaklık derecesi değişir. Herkes kendi fırınında her zaman ki, derecede pişirsin. Afiyet olsun :) 

13 Mart 2017 Pazartesi

Platinum Vuvu

Merhaba herkese. Bu kez bayadır bana gönderilmiş olan Platinum Vuvu ürünlerini yorumlayacağım. Ürünün içeriği kendi sayfasında mevcut. Ben bu sürede ürünlerin bendeki etkisini sizlerle paylaşacağım. Bildiğiniz gibi
5 çeşit cilt vardır:

1. NORMAL CİLT: taze ve açık renkte ve yumuşak olur. kadifemsi pürüzüs, düzgün elastiki gözle görülmeyecek kadar ufak deliklidir.
2. KURU CİLT: Sık ve gergin hissini verir. Çekmeye çatlamaya meyilli olup, çok zaman irice kırışıklıklar belirtisine rastlanır, mat görünüşlüdür hassas ve kuru olup, kolayca pul halinde kalkar.
3.YAĞLI CİLT: Yağ guddelerinin bulunduğu, bilhassa bunun etrafında çenede, alında parlak yağlı görünüşlüdür, sivilceler için en müsait cilttir.
4. KARMA CİLT: Alın ortası, burun çene gibi yüzün orta kısmı yağlı, yanak elmacık kemikleri ve diğer kalan taraflarda yağsız olur. Yağlı kısımlarda çok zaman siyah benekler, genişlemiş mesamat delikleri ve bazende sivilcelere rastlanır.
5. NAZİK CİLT: Gayet ince görünüşlü çabuk tahriş olan  kızaran cilttir.

Benim cildim karma ve hassastır. Ben vuvu ürünlerini severek kullandım. İlk kullandığımda yüzümde hafif karıncalanma hisettim ki bu ürünlerin etkisini hızlı şekilde gösterdiği anlamına gelir. Vuvu ürünleri diğer tüm ürünlerden farklı içeriği gereği ürünleri kullandığınızda kesinlikle ovalama, sürterek yaymak gibi bir hareketin yapılmamasıdır. Cilt ürünlerini önce biraz avcunuza dökün ve oradan parmaklarınızla alın yüzünüze pıt pıt hareketlerle uygulayın. Şampuanıda aynı şekilde saçınızı yıkadığınız zaman saç derisini kesinlikle kaşımayın ve ovalamayın bu ürünleri kullanılmasının püf noktalarıdır. Ürünlerin kullanım şekli daha detaylı kendi sayfasındakı linke tıklayarak okuyabilirsiniz. Platinum vuvu ürünleri uzun süre kullanıldığı zaman, cilt hücreleri daha da sağlamlaşır ve kendi nemliliğini koruma gücü de artar. Böylece kreme daha az ihtiyacımız olur diye vad ediliyor. Güzel yanı kapatıcı etkisi yok hafif ürün olması. Makyaj temizleme yağını sevdim diyebilirim. Önce yüzümü farklı makyaj temizleyiciyle sildim ve sonra Platinum  Vuvu yağıyla sildim yüzümden hala makyajın kalıntıları çıkıyordu. Şampuanıda sevdim. Saçımı yumuşacık yaptı ve dediğim gibi ovalamadan yıkayın saçınızı.

 Benim ürünlerde sevmediğim yanı, yüzümde yapış yapış bir his bırakması. ve. Ben kullandığım zaman bekledim belki emilir bu his geçer diye, geçmedi ama içeriğinde Platinum kolloid maddesinin içinde bol miktarda su molekülü var platinum kolloidinden başka maddelerin de etkisi olabilir. Kışın karma ve kuru ciltler aşırı kuruduğu için cilt ürünlerinden beklediğimizi alamıyoruz. Bu ürünler diğer cilt tipleri için inanıyorum daha iyi gelecek ama ben yazın yine kullanmayı deneyeceğim. Benim olumsuz yorumum belki bu ürünün daha da geliştirilmesi gereken noktalarından biridir ve firma çok anlayışlı ben bu konuyu kendileriyle konuştum bunu, görüşlerimizin japonyaya iletileceğini belirttiler. Teşekkür ederim Platinum Vuvu

28 Şubat 2017 Salı

Lactone

Merhaba canlar. Bana gelen Lactone parfümleriyle ilgili ve genel olarak parfüm kullanım şekli nasıl olmalı sizlerle paylaşacağım. Bana 4 ayrı gruba ait parfümler geldi.
Chpre Floral ( Love Bond ) ( erkek )
Floral ( Musk Rose ) ( bayan )
Fruity ( Scandal ) ( bayan )
Oryantal ( Joie Amber ) ( bayan ) sevdim.


Bu parfümün içeriğini gösteren, koku piramidi şablonu bu şekilde.



Üst nota : parfümün sıkıldığı an duyulan ilk kokudur ve en uçucu esanlardan oluştuğu için etkisi ancak birkaç dakika sürer.

Orta nota : keskin üst notalar yok olduğunda ortaya çıkar ve etkisi birkaç saat sürer. Parfümün karakteri, onu farklı ve beğenilir kılan bölüm aslında bu katmanın içindedir. Orta notaya önemini belirtmek açısından " kalp notası " da denir.

Alt nota : kokuya zenginlik ve derinlik katmakta ve genellikle parfüm uygulandıktan en az yarım saat sonra, orta nota kaybolmaya yakınken duyulmaya başlayan notadır. Bu kısım parfümün gerçek kişiliğinin, kalıcılığının ve başarısının ifadesidir.

Doğru parfümu ve kokunuzu bulmanız Lastone sayfasında linke tıklayarak koku testi yapın kokunuzu bulun.
       
ÖNEMLİ BİLGİLER ;
Parfüm kelimesi Latince “perfumum” dumanla yükselen, duman içinden anlamına gelmektedir. Duman ısı ile yükseliyor. Dolayısı ile ısının en fazla olduğu yerler koku moleküllerinin havaya daha karıştığı yerler olmaktadır. Parfüm nabız noktalarına sıkıldığında etkili oluyor. Nabız noktası dediğimiz de ilk akla gelen bileklerimizin içi olmaktadır. Bileklerimize parfüm sıkarken de bileğimizde metal veya deri bir aksesuar olmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Bu tür aksesuarların kokusu ile karışında kokunun algılanmasını olumsuz etkileyebilir. Parfümü nereye sıkarsak sıkalım nemli bir ortam kokuyu ortama daha çok rahat verecektir. Vücut hafif nemli iken parfüm sürmek parfümün kalıcılığını ve hissedilirliliğini önemli bir şekilde artıracaktır. Dolayısı ile vücudu hafif nemlendirdikten sonra parfüm sürmek hissedilmesini daha rahat sağlayacaktır.

Parfümü tenimiz dışında da kullanabileceğimiz yerler var. Saçlardaki yağ kokuyu kolay taşıyan, rahat taşıyan ve hapseden ve geç ortama veren bir özelliğe sahiptir. Dolayısı ile saç bölgesine yakın olan yerlere parfüm sıkmak kokunuzun hissedilmesinde etkili olacaktır. Eğer kişi kısa saçlı ise veya saçları toplu ise parfümü boyun bölgesinde kullanmak kalıcılığını ve etkisini hissettirecektir. Erkeklerin saçları kısa olduğu için ense ve boyun bölgesine sürülebilir. Eğer destekleyici olarak kullanmak isteniyorsa kullanılan parfümün aftershave’ i kullanılırsa eğer cilt bölgelerinde temiz ellerle sürülebilir. Eller temiz değilse eğer parfümü elle yaymak kokuyu bozabilir. Cildi tahriş edebilir.

Kış aylarına parfüm kullanırken ise daha kapalı giyindiğimizden elbiseye, kazaklara sıkılabilir. Parfüm kullanıyorsak gene boyun bölgesine, göğüs dekoltesine sıkıldığında koku çok hissedilir olur.
Yaz aylarında isek omuzlara sıkılan kokular çok daha fazla etkileyici olur. Gene yaz aylarında orta yaş bayanların 25-40 yaş aralığında bel bölgesine sürüldüğünde çok büyük etkisi görülebilir. Yazın özel bir davete katılırken dekolte veya abiye kıyafet giyildiğinde toplu saçın arkasına sırt bölgesine sürülen parfümler hissedilir derece de etkisini gösterir
Parfümün tendeki kalıcılığı nasıl sağlanır?

Parfümün kalıcılığı cildin tipiyle yakından alakalıdır. Kuru ciltler kokunun aromatik içeriklerini yağlı ciltler kadar iyi muhafaza edemez. Bu yüzden parfüm denerken, cildinizin küçük bir bölgesine hafif yağlı ve kokusuz vücut losyonu sürüp parfümü bunun üzerine sıkın.

Parfümün daha kalıcı olması için duştan çıkınca temiz bir tene uygulandığında uzun süre kalır. Kalın kumaşlı kazaklara yada montlara yada atkı türü şeylere kullanıldığında parfümün kalıcılığı uzun süre devam edebiliyor. Yazın ise kıyafetler ince olduğundan parfüm kısa sürede uçup etkisi azalıyor. Bu nedenle yazın duş aldıktan sonra temiz tene sıkılması parfümün daha kalıcı olmasını sağlayacaktır.
Neden parfümler her tende farklı kokar?

Parfümler alkol, bir dizi aromatik yağ ve sudan oluşmaktadır. Bu yağlar ciltle buluştuğunda her ten tipine göre farklı reaksiyon gösteriyor. Bir tende hafif diğer tende güçlü reaksiyonlar da farklı şekilde kokmalarına neden oluyor.

Kokuları karıştırabilir miyiz?

Aslında her kokunun kendi içinde bir uyumu söz konusu. Birkaç farklı kokunun aynı anda kullanılması, hafif bir uyumsuzluk yaratabilir. Dolayısıyla her parfümün kendi kişiliği zarar görür ve ortaya kötü kokular da çıkabilir. Parfümlerinizi karıştırarak kullanmak istiyorsanız, en azından aynı koku ailesinden olmalarına dikkat edin.


Parfüm nerede saklanmalı?

Hepimizin parfümlerimizi sergilemeyi en sevdiğimiz yerlerden biri banyolar. Ancak bu aydınlık, sıcak ve nemli ortam, parfümün ömrünü kısaltıyor. En iyisi kapağı kapalı olarak nemsiz,3 serin ve karanlık bir yerde, örneğin dolapta ya da çekmecede saklamak. Hatta buzdolapları, parfümler için ideal yerler olarak tavsiye ediliyor.

Parfüm alırken teninize uygun ve Sağlık Bakanlığından onaylı markaları tercih etmenizi öneririm. Sevgiler Ulya.

Öne Çıkan Yayın

AVEBİLETİŞİM NİVEA

Merhabalar. Sizlere biraz bilgi vermek ve bir süre önce gelen sunumu güzel ve güzel ürünleri yazmak sizlerle paylaşmak istedim. Önce sunum d...